Jdi na obsah Jdi na menu
 


Největší sportovní úspěch v historii školy

14. 6. 2019

Ve středu 12. června jsme se na pozvání účastnili Dnů atletiky v Čelákovicích, které se konaly u příležitosti oslav 30 let od založení MDDM Čelákovice. Do soutěže jsem přihlásila družstvo chlapců ze čtvrté třídy (Filip Vomastek, Matyáš Kodera, Petr Vacek, Ondra Soukup), které jsem doplnila dvěma šikovnými třeťáky (Patrik Brejcha a Kuba Daňhelka). Jako vždy jsme dorazili na závody na kole. Už při slavnostním nástupu moderátor Miloš Bukač prohlásil, že Toušeň je výprava sice početně nejmenší, ale určitě velmi kvalitní. A měl pravdu...

 

Za krásného slunečného počasí kluci bojovali na hranici svých možností, každý z nich absolvoval více disciplín, aby získal co nejvíce bodů pro celé družstvo. Na 60 m zvítězil Filip, druhý za nim byl, mezi prvními šesti se umístil ještě Matyáš a Patrik. V běhu na 600 m obsadil druhé místo Matyáš, mezi šestkou nejlepších byl i čtvrtý Ondra a šestý Kuba. V hodu kriketovým míčkem jsme totálně deklasovali konkurenci, když kluci obsadili první čtyři místa – zvítězil Matyáš před Petrem, Filipem a Patrikem. Při vyhlašování výsledků moderátor poznamenal, že snad v Toušeni povinně musí přehodit Labe, aby mohli vůbec závodit… Ve skoku dalekém si druhé vítězství připsal Filip, druhý za ním skončil Petr. Ve volné chvíli před závěrečnou štafetou jsme potrénovali a seběhali štafetu tak, že v závodě na 4 x 60 m jsme zvítězili o více než 30 m!

 

Nebylo pochyb o tom, kdo zvítězí v družstvech – na 3. místě skončilo mezi chlapci ze 4. tříd družstvo ZŠ Kamenka Čelákovice, na 2. místě se umístila 1. ZŠ Čelákovice a s přehledem a velkým náskokem se vítězem stalo družstvo ZŠ a MŠ Lázně Toušeň.

 

Kluci dosáhli největšího sportovního úspěchu v historii školy. Po 2. a 3. místu v okresních kolech ve vybíjené v minulých letech a umístěních v první šestce na fotbalové soutěži McDonald´s cup jsme zvítězili nad výrazně většími školami, které mohou do týmů vybírat děti z daleko většího počtu.

 

Je vidět, že my, tělocvikáři v Toušeni, dokážeme při hodinách TV dostat z dětí maximum, k tomu můžeme využívat zrekonstruované hřiště u školy a fotbalové hřiště u Labe, kde hrajeme fotbal, házíme kriketovým míčkem a běháme štafety. Dík patří též Nikole Brejchové, která kluky trénuje v Houšťce.

 

Hoši, děkujem!!!

 

Mgr. Daniela Švejdová

 

Fotky najdete na rajčeti: https://zstousen.rajce.idnes.cz/Atleticke_dny_2019_Celakovice