Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis do prvního ročníku základní školy pr školní rok 2016/2017

12. 1. 2016

Zápis do prvního ročníku základní školy v Lázních Toušeni se koná dne 11. února 2016 od 15:00 hod.
 

Zapisují se děti narozené do 31. 8. 2010. Do budovy základní školy na adrese Hlavní 74, Lázně Toušeň se dostavte se svými dětmi včas, nejpozději ve 14:55. Vašim dětem se budou věnovat ve skupinkách učitelky z naší školy. Rodiče po vyplnění žádostí o přijetí se mohou seznámit s prostředím školy, popřípadě se informují u ředitele školy na vše co se týká výuky v naší základní škole.

K zápisu si rodiče donesou občanský průkaz rodičů a rodný list dítěte. V tom případě, kdy se jedná o rodiče cizinců, je nutné s sebou přinést pas a doklad o povolení k pobytu v České republice.

V den zápisu vyplní rodiče Zápisní lístek do první třídy a Žádost o přijetí k povinné školní docházce.

V případě, kdy rodič žádá pro své dítě odklad povinné školní docházky, musí se dostavit s dítětem k zápisu v řádném termínu zápisu. Rodič pak vyplní Žádost o odklad povinné školní docházky. K tomu, aby pak byl odklad povolen, je potřeba dodat do konce května 2016 potvrzení z pedagogicko-psychologické poradny a potvrzení od dětského lékaře nebo klinického psychologa.

Rodiče dětí, kterým byl v loňském školním roce povolen odklad, musí s dítětem zápis absolvovat znovu.

V případě, že by o zápis do prvního ročníku žádali rodiče dětí narozených od 1. 9. 2010 do 31. 12. 2010, je nutné žádost v den zápisu doložit doporučujícím vyjádřením školského pedagogického zařízení. V případě dítěte narozeného mezi 1. 1. 2011 a 30. 6. 2011 je pak nutno žádost v den zápisu doložit doporučujícím vyjádřením školského pedagogického zařízení a navíc i odborným lékařem.

 

Mgr. Martin Černý