Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis do základní školy

22. 3. 2018

Zápis do prvního ročníku základní školy v Lázních Toušeni

 

18. dubna 2018 od 15:00

 

Hodina zápisu je jednotná pro všechny budoucí prvňáčky. Ve zvlášť odůvodněných případech lze domluvit náhradní termín. S sebou potřebujete jen znalost rodného čísla dítěte, popřípadě rodný list. Zápis se koná v budově základní školy v Lázních Toušeni na adrese Hlavní 74, Lázně Toušeň.

 

V den zápisu vyplní rodiče Zápisní lístek do první třídy a Žádost o přijetí k povinné školní docházce. Rodiče si budou moci prohlédnout školu i informovat se o věcech týkajících se budoucího nástupu jejich dětí do základní školy.

 

V případě, kdy rodič žádá pro své dítě odklad povinné školní docházky, musí se dostavit s dítětem k zápisu v řádném termínu zápisu. Rodič pak vyplní Žádost o odklad povinné školní docházky. K tomu, aby pak byl odklad povolen, je potřeba následně dodat potvrzení z pedagogicko - psychologické poradny a potvrzení od dětského lékaře nebo klinického psychologa.

 

Rodiče dětí, kterým byl v loňském školním roce povolen odklad, musí s dítětem zápis absolvovat znovu.

 

V případě, že by o zápis do prvního ročníku žádali rodiče dětí narozených od 1. 9. 2012 do 31. 12. 2012, je nutné žádost v den zápisu doložit doporučujícím vyjádřením školského pedagogického zařízení. V případě dítěte narozeného mezi 1. 1. 2013 a 30. 6. 2013 je pak nutno žádost v den zápisu doložit doporučujícím vyjádřením školského pedagogického zařízení a navíc i odborným lékařem.

 

Mgr. Martin Černý

ředitel ZŠ a MŠ Lázně Toušeň